Att hantera läkemedel ingår ju i arbetsrutinerna på ett vårdboende. Det är lätt att förlora respekten för det.

När arbetsdagarna är fyllda med välbekanta, återkommande uppgifter är det lätt hänt att autopiloten” kopplas in. I vissa sammanhang går det bra, vi kan luta oss mot våra erfarenheter. Men då och då behöver vi alla påminnas om när och var vi måste skärpa vår uppmärksamhet. 

 Meddibox har gjort att vår respekt för läkemedel, och hur vi hanterar dem, har ökat. Och det är bra, eftersom det är så oerhört viktiga saker vi jobbar med. Naturligtvis rent medicinskt, men även för att det ju faktiskt är någon annans egendom som vi har hand om.

 I början fanns en viss ängslan på Segevångsgården för att Meddibox digitala system och spårbarheten skulle upplevas som ”övervakning” av personalen, men i stället har det ytterligare ökat respekten för läkemedelshanteringen. Och i förlängningen har Meddibox medfört en ökad säkerhet och därmed större trygghet. För personalen såväl som för de boende. 

Translate »

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Pin It on Pinterest

Share This
Wildcard SSL