Tack Lindita!

2. sep 2020 | Medicinskåp

Sedan vi började med Meddibox har vi inte haft en endaste avvikelse i läkemedelshanteringen.

På Segevångsgården förvarades alla läkemedel inlåsta i ett vanligt skåp. De dagliga medicinerna, vid behovs-medicinerna, de narkotikaklassade – allt låg tillsammans med en signeringslista. Och så här ser det ju ut på de allra flesta boenden.  

Men även om det finns fasta rutiner och personalen är van och skicklig, sker det misstag. Mediciner hamnar på fel hylla, något kommer emellan så signeringslistan glöms bort, i allra värsta fall kanske det till och med försvinner läkemedel 

Nu har varje brukare en egen Meddibox. Varje enskilt läkemedel förvaras inlåst i ett eget fack och signeringslistan är digital. Det gör att hela hanteringsprocessen blir mycket säkrare. Från att fylla facken till att den boende har fått sin medicin. Vi har inte haft några avvikelser eller frågetecken. Detta är en klar förbättring och ingenting som vi hade räknat med. Det blev verkligen en glad överraskning!

Att alla moment som utförs finns dokumenterade i systemet har gjort att personalen känner sig betydligt tryggare. SibelLindita och Yvonne – alla tre lyfter spårbarheten som en viktig del i detta. 

 

Kategorier

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer